Hyldest til Thai-mad

Krydderier fra ThailandRød, gul og grøn karry. Ingefær, citrongræs, lime og chili i absurde mængder. Det er nogle af grundstenene i det thailandske køkken. Hvis man deruodover allierer sig med kylling,nudler/ris, kokosmælk og nogle gode grønsager, så kan man bedrive, noget der ligner magi.

Det er mindre end et år siden, at mine smagsløg for alvor begyndte at fryde sig over Thai-madens smagsmæssige udfordringer. Thai er radikalt anderledes end det klassiske danske køkken: Paletten af smag er ofte noget større og mere komplekst sammensat, end det er tilfældet med dansk mad. Kombinationer af surt, sødt, fersk og sviende stærkt ser man ofte, hvilket kan drille mere vesligt-orienterede smagsløg. Dog er thai bestemt et forsøg værd, for det er enkelt at tilberede, og der er et utal af variationsmuligheder.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close