Funky vegetarisme

GrønsagerDet er ikke nogen hemmelighed, at jeg går rundt med en lille hyggelig drøm om en gang at udgive en kogebog. Igennem flere år har jeg samlet og ikke mindst udviklet på en bunke opskrifter. Kogebogen skal være en vegetar-kogebog af den funky slags :-). I stedet for linser og tofu i uendeligt lange baner, har opskrifterne fokus på den gode smagsoplevelse.

Kogebogens budskab er, at vegetarmad ikke behøver at være kedelig eller frels – det kan faktisk godt være bÃ¥de sjovt, fedt og udfordrende for ganen.

Ã…rsagen til, at kogebogen netop skal indeholde vegetarmad, er, at jeg selv har været vegetar i de første 25 Ã¥r af mit liv. En gang i 1970’erne besluttede mine forældre sig til, at de ville kvitte alle bøfferne og leve af ukogte, svært-fordøjelige grønsager. I flere Ã¥r eksperimenterede de med at tilberede vegetarmad, og efterhÃ¥nden fandt de ud af, at grønsager godt kan lide at blive tilberedt: RÃ¥ er de ok, men smørstegt, dampet, wokket, bagt, syltet eller bare kogt kan de blive en ren fryd selv for grønt-kræsne ganer.

Jeg kom heldigvis til verden et par Ã¥r efter, at mine forældre var begyndt at koge grønsagerne…og siden da er det kun gÃ¥et den rigtige vej for familiens kogerier.

Her på siden vil jeg løbende poste nogle opskrifter fra mit kartoktek og ikke mindst fortælle mere om kogebogs-projektet i takt med, at det skrider fremad.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close