Svensk chokoladekage med espresso

Svensk chokoladekage med espresso

For et par Ã¥r siden havde jeg den fornøjelse at læse et semester ved Lunds Universitet. Det var en stor oplevelse at læse i udlandet, at klare sig pÃ¥ et fremmed sprog og ikke mindst at spise sig igennem et væld af kager – og pÃ¥ den front er svenskerne godt med, skulle jeg hilse og sige 🙂 PÃ¥ et tidspunkt besøgte jeg en svensk familie i Lund, som var store madelskere. De introducerede mig for nedenstÃ¥ende opskrift pÃ¥ en komprimeret kageoplevelse, hvor chokolade med et delikat strejf af kaffe gÃ¥r rigtig godt i spænd. Kagen skal være lettere kompakt og fedtet i konsistensen.

  • 2 dl ristede, flækkede mandler
  • 200 g chokolade, hakket
  • 200 g smør
  • 3 dl sukker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vanillesukker
  • 3 spsk pulverkaffe (opløst i lidt vand)
  • 3 æg
  • 3 dl hvedemel

Rist mandlerne og flæk dem. Smelt smørret og rør det sammen med sukker, kakao, vanillesukker og kaffepulver med en grydeske. Rør ét æg i ad gangen og tilsæt til sidst mel, mandler og den hakkede chokolade. Hæld dejen i en kageform og bag den i den nederste del af ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter.

Server med frisk frugt, flødeskum eller vanilleis.

3 Comments »

  1. Joan said,

    marts 26th, 2006 at 18:55

    Den er bare god. Jeg serverede den som dessert med frugt, flødeskum og en god kop kaffe til.

  2. Line said,

    april 26th, 2006 at 9:55

    Kage med is er en stærk undervurderet ting, som jeg selv lærte at sætte pris på da jeg var udvekslingsstudent i USA. Nogle vil måske mene, at det er overkill, men det er altså utrolig lækkert. Og denne kage er virkelig god med vaniljeis til. Jeg serverede den i et meget chokoladekageelskende selskab. Det eneste forbehold kom fra den eneste, der ikke drikker kaffe, som synes den smagte lidt for meget af kaffe. Men alt i alt bragte den stor lykke.

  3. Inge said,

    januar 12th, 2007 at 11:47

    Hey Maria, jeg lavede denne fantastiske kage til desserten nytÃ¥rsaften. Det er en sikker succes. Den er især god sammen med noget friskt, sÃ¥ jeg forsøgte med appelsiner, en appelsinlage med vaniliekorn samt is. Mmm… jeg er normalvis ikke sÃ¥ pjattet med mandler, men de er jo helt fantastiske nÃ¥r de bliver ristet godt 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close