Kanelsnegle-kage

KanelsneglekageJeg burde nok publicere nogle mere sunde og nærende opskrifter, men kager ligger åbenbart mere lige til højrebenet for mig! Denne kage er virkelig for slikmunde: Den består af kanelsnegle, der er lagt ovenpå en bund af kanelsnegle-dej, som også har fået et godt lag snegle-snask :-). Det hele er dekoreret med et smukt lag glasur. Kagen er velegnet til en god kop kaffe en regnvåd eftermiddag ellersom lidt sødt til en picninc.

Det skal du bruge:

  • 250 g mel
  • 125 g smør
  • 50 g sukker
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1/2 dl mælk

Remonce:

  • 150 g brun farin
  • 150 g smør
  • 3 spsk kanel

Flormelis og vand til glasur

Sådan gør du:
Lun mælken til den er fingervarm. Opløs gæren i den. Smuldr smørret i melet og bland gærblandingen i. Tilsæt sukker og æg og alt dejen godt. Tilsæt evt. lidt ekstra mel, hvis dejen er for klæg. Del dejen i to portioner. Rul den ene del ud i en firkant, sÃ¥ den passer ned i en mindre bradepande (ca. 35 cm x 20 cm). Smør bradepanden med lidt smør. Læg dejen ned i bradepanden – dejen mÃ¥ gerne gÃ¥ lidt op ad siderne. Rør remoncen sammen med en ske. Smør halvdelen af remoncen ud pÃ¥ den udrullede dej. Rul den anden del af dejen ud til et aflangt kvadrat, smør resten af remoncen ud pÃ¥ den og rul dejen sammen til en roulade. Skær 18 slanke snegle af dejen og læg dem oven pÃ¥ dejen i bradepanden. Dæk kagen med et viskestykke og lad den hæve i en times tid. Bag den derefter ved 225 grader i ca. 12 minutter. NÃ¥r kagen er kølet af, smøres glasuren af.

8 Comments »

  1. Henrik Jepsen said,

    juni 7th, 2006 at 0:11

    Det du siger er jo at…

    “Den bestÃ¥r af kanelsnegle, der er lagt ovenpÃ¥ en bund af kanelsnegle-dej, som ogsÃ¥ har fÃ¥et et godt lag snegle-snask” 🙂

    Hvorfor har jeg ikke tænkt på sådan en ting før *suk*

  2. linebine said,

    maj 27th, 2007 at 16:56

    det her lyder simpelthen for herligt. glæder mig bare til at prøve. tak tak

  3. Mette said,

    april 30th, 2008 at 8:58

    Jeg har prøvet den engang før, og den var bare super lækker. Nu har jeg fÃ¥et lyst til noget med kanel i dag, sÃ¥ jeg tror, at jeg skal have bagt lidt til vores Kristi Himmelfarts ferie…………..

  4. Lisen said,

    juli 16th, 2008 at 13:35

    tak for den opskrift, den bliver afprøvet i aften :o)

    – Lisen

  5. Ole og Klaus said,

    oktober 23rd, 2009 at 14:24

    Dejen bliver gylden i ovnen, og har en god aroma af kanel. Fantastisk til nÃ¥r man fÃ¥r fædrende pÃ¥ besøg…. Dog vil jeg sige at et lille snært af hvid glasur ville bryde en hvers tankegang!´Tilføj lidt krymml og nogle ekstra kugler, sÃ¥ er den klar til ovnen.

    kh
    ole og klaus
    – thisted og mors..

  6. stina said,

    maj 3rd, 2010 at 20:03

    TIP – istedetfor at lade den hæve en time, sÃ¥ stil den i køleskabet og lad den koldthæve…det bliver supergodt, jeg har haft den med pÃ¥ arbejde 2 gange, hvor jeg har lavet den aftenen før, ladet den koldthæve og bagt den pÃ¥ arbejdet – frisk lun kanlesneglekage…perfekt og det er et hit!

  7. Mette said,

    november 2nd, 2016 at 12:07

    Ååååh, der var den kage, jeg har ledt efter i sÃ¥ mange Ã¥r, glæder mig til at prøve – god idé at lade den overnatte i køleren 🙂 (y)

  8. Mette said,

    november 3rd, 2016 at 13:05

    Bliver den s̴dan gylden, inden den skal ud? Рaf ovnen

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close