Verdens bedste pesto

Pesto

Der findes utallige bud på, hvordan en god pesto skal smage: Bare når det gælder valget af nøddetype, skilles vandene. Nogle foretrækker pinjekerner, andre mandler og andre igen valnødder. Jeg synes egentlig godt om alle slags, alt efter hvad pestoen skal bruges til, men i min udgave er det altså pinjer.

  • 1 fed hvidløg
  • 80 gram pinjekerner
  • 1/2 tsk salt (sandsynligvis lidt mere)
  • 1 potte stor basilikum
  • 110 gram parmesan
  • 10 – 12 spsk olie

Det er såre enkelt at lave pesto: tag alle ingredienser og blend dem sammen, til det bliver en ensartet grøn masse. Smag pestoen til med salt of peber og evt. mere parmesan efter smag. Lad gerne pestoen stå natten over, for så bliver smagen langt mere harmonisk.

Nogle gange er pinjer temmelig bedske i smagen. Derfor kan et godt alternativ til min opskrift være at bruge en kombination af valnødder og rucula i stedet for pinjekerne og basilikum.

3 Comments »

  1. Morten Christensen said,

    oktober 30th, 2006 at 21:53

    Hej Maria

    Det er rigtig god opskrift 🙂 dejligt nemt og lige til at klemme ned i et SU budget. Lige bortset fra pinjekerne, som er helt grin, dyre. (i føtex)

    men man kan ogsÃ¥ lave det med solsikkekerner 🙂 det er ogsÃ¥ et hit.

    Jeg brugte med Pesto til at smøre på noget parmaskinke, og så rullede jeg en mørbrad ind i skinken og i ovnen. MUMS.

    NÃ¥ bliver lækker sulten nu. SÃ¥ vil have mig en……Rugbrødsmad :/

    PS. kan du ikke lige sende et direkte link til den kogebog du har fÃ¥et din smÃ¥ tykke fingre i 🙂

    Hold dig munter

    Morten

  2. Maria said,

    oktober 31st, 2006 at 9:02

    Hej Morten

    Tak for kommentaren. Det der med pesto, skinke og mørbrad lyder riiiimelig suverænt – det vil jeg prøve! Til gengæld er jeg lidt skeptisk over for de der solsikkekerner, men mÃ¥ske har du ret 🙂
    Man kan ogsÃ¥ gøre noget helt andet og skifte basilkum ud med rucola og sÃ¥ skifte pinjerne ud med valnød – det bliver rigtig godt.

    NÃ¥, her kommer linket til kogebogen fra og om New Yorker-mad, som mine tykke fingre allerede har bladret alt for meget i 🙂

    http://www.williams-sonoma.com/products/6549521/index.cfm?clg=24&flash=on

    Maria

  3. Morten Christensen said,

    oktober 31st, 2006 at 10:26

    Det var også et hit med den menu.

    jeg synes nu pesto med pinjer i stedet for solsikkekerner er et bedst. Men fandt opskriften her: http://www.lehnsgaard.dk/Default.asp?page=25

    Jeg har været ind og kigge på den kogebog, men jeg har læst mig frem til at de ikke sender til EU. Synes kun jeg kan se at de sender til USA og Canada osv.

    Men ellers en rigtig fed hjemmeside/blog du har fået klasket sammen. Den er dejlig overskuelig og spændende.

    Morten

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close