Gulerodskage med snask

Denne opskrift er også en, jeg tog med hjem i baglommen efter at have boet iGulerodskage Sverige i et halvt års tid. Den er meget delikat i smagen, den kan holde sig længe, og så er det meget lækkert med det overdrevne lag af oste-flormelis-glasur.

Du skal bruge:

  • 3 dl sukker
  • 3 æg
  • 3 1/2 dl hvedemel
  • 2 tsk natron
  • 2 tsk vanillesukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl hakkede valnødder
  • 4 1/5 dl fintrevne gulerødder
  • 1 1/2 dl solsikkeolie
  • 200 g flødeost (f.eks. Philadephia)
  • 100 g smør
  • 6 dl flormelis
  • 1 1/12 tsk vanillesukker
  • 1 drys fint salt

Sådan gør du:
Pisk æg og sukker, til det bliver hvidt og skumagtigt. Bland alle de tørre ingredienser og rør dem sammen med æggesnasken.
Riv gulerødderne fint og tilsæt dem i æggemassen skiftevis med olien. Hæld dejen i en 2-liters form og bag kagen ved 175 grader i ca. 50 minutter.

Pisk osten sammen med smør, flormelis, vanillesukker og salt, og pisk til det er blevet en ensartet masse uden klumper. Når kagen er kølet af, kan du komme glasuren på. Du kan evt. også skære kagen igennem vandret og så smøre et lag glasuren imellem lagene som en slags lagkage og så smøre resten af glasuren ovenpå.s

P.S. Jeg har optimeret lidt på opskriften i samarbejde med en dansker, der er bosat i Sverige og stor gulerodskagefan, og den kommer lige her. Prøv denne version, hvis du er til et let syrligt twist:

  • 75 g smør
  • 300 g flødeost
  • 6 dl flormelis
  • 1 vanillestang, kornene af
  • 1 drys fint salt
  • 1 øko-citron, revet skal af

 

 

5 Comments »

  1. Morten C said,

    januar 24th, 2007 at 16:33

    ME LIKE!

  2. Signe Faurholdt said,

    august 15th, 2007 at 19:26

    Hvilken fornøjelse!
    Denne bliver serveret i vores forretning når vi bager den og HVILKE roser der falder.
    Skøn skøn snask!
    Flere opskrifter tak, – og gerne mere snask og “ulovlige” ingredienser.
    God sensommer
    Persillepigen med ansatte

  3. Godeliv said,

    oktober 28th, 2008 at 19:27

    Den ser utrolig god ud den gulerodskage! Min egen personlige favorit opskrift på gulerodskage er dog denne her: opskrift på gulerodskage en utrolig dejlig opskrift vi jeg ofte laver!

  4. sarah said,

    marts 15th, 2009 at 11:10

    tak for en super side med masser af inspiraton.
    jeg elsker denne opskrift’-jeg tilfojer mork chokolade i- alle fra kollegaerne til vennerne siger det er verdens bedste kage!! flere kage opskrifter please!

  5. Maria said,

    marts 15th, 2009 at 13:16

    Hej Sarah. Tak for de rosende ord og hvor fedt, at kagen hitter rundt omkring. Jeg lover at gÃ¥ i gang med kagebagningen snart igen 🙂

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close