Små marengs med is og hindbær

Små marengs med is og hindbær

Nu er det sommer, og i mine øjne er det desserternes højtid – i hvert fald de lette og kølige desserters. Der er ikke noget som en lækker middag pÃ¥ terrassen i den lune sommeraften efterfulgt af en overdÃ¥dig dessert. Her er et bud pÃ¥ en rigtig sommerlækkerbisken. Opskriften er til 4 personer.

Du skal bruge:

  • 3 æggehvider
  • 2 dl flormelis (eller hvidt sukker)
  • 1/2 tsk lagereddike
  • vanilleis
  • hindbær (frosne eller helst friske)

Sådan gør du:
Pisk æggehviderne med sukkeret, til det bliver en god klistret og tyk masse. Tilsæt eddiken og pisk lidt videre. Tag to smÃ¥ skeer eller en sprøjtepose og sæt massen som smÃ¥ klatter pÃ¥ et stykke bagepapir. De vokser lidt, sÃ¥ de skal ikke stÃ¥ helt tæt. Bag dem midt i ovnen ved 120 grader i omtrent halvanden time – det er meget forskelligt fra ovn til ovn, men prøv at tage en ud efter en time, lad den afkøle og test, om den har den rette klæbrige konsistens. Hvis du gerne vil have, at de ikke skal være karamelagtige, men hellere knasende, sÃ¥ bag dem lidt længere ved en lidt højere temperatur.
Tag marengsne ud af ovnen og lad dem afkøle. Tag et fad og fordel vanilleisen, fordel derefter hindbærene ovenpå og placer til sidst marengsne over det hele. Rist og hak evt. nogle mandler og kast ud over til sidst.

Lille tip:
Hvis du vil lave store, klæbrige marengs til kaffen, kan du med fordel bruge denne opskrift og tilsætte en dl kakao og 100 gram grofthakket chokolade, og så lave marengsne noget større. De skal cirka have 2 timer i ovnen ved 100 grader, og de tager kegler!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close