Brownies

ChokoladeklumperYes, jeg ved godt, at det går helt over gevind med alle kagerne på min side, men kager er altså bare noget af det, der nemmest får mig til at sætte mig til tasterne. Så her kommer min yndlings-opskrift på brownies. Der findes et hav af variationer, men det gode ved denne er, at den er ret enkel, og samtidig smager den som en drøm. Den kan bruges som kage til kaffen eller som dessertkage med lidt is eller friske bær til. Den smager faktisk allerbedst, dagen efter den er bagt.

Det skal du bruge:

  • 50 gram smør
  • 50 gram hvedemel
  • 40 gram kakaopulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 lille drys salt
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 tsk kanel
  • 200 gram mørk chokolade (du kan ogsÃ¥ bruge lys eller hvid)
  • 3 æg
  • 230 gram sukker
  • 1/2 dl creme fraiche eller yoghurt naturel

Sådan gør du:
Hak chokoladen i små eller store stykker alt efter smag. Bland mel, kakao, bagepulver, salt, vanillesukker og kanel i en skål. Smelt smørret og lad det afkøle let. Pisk æg og sukker, så det bliver skummende. Tilsæt smør under piskning. Tilsæt derefter de tørre ingrediense og vend til sidst chokoladen og creme fraichen i. Smør en form og hæld dejen i formen. Bag kagen i cirka 50 minutter ved 170 grader.

Hvis du har lyst, kan du med fordel tilsætte ristede hele mandler, valnødder eller hasselnødder i dejen, og det smager også godt med soltørrede tranebær.

2 Comments »

  1. Ulrik Kold said,

    juli 8th, 2007 at 14:00

    Vi har lavet en udgave af denne brownie. Den er i ovnen lige nu. Vi har været dristige og puttet paranødder i. Cirka 75g. Dejlige, fede paranøddekerner, som supplement til den hvide og den mørke chokolade. Den kommer med garanti til at smage dejligt. Mmm…

  2. Test af chokoladekager | HøyerKold said,

    juli 9th, 2007 at 10:00

    […] Vi regner med at servere en lækker chokoladekage med is/creme fraîche. I gÃ¥r testbagte vi Marias brownieopskrift og den blev rigtig god! Vi tilføjede en stor hÃ¥ndfuld grofthakkede paranøddekerner og det var […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close