Andebryst i rødvin, appelsin og stjerneanis

Andebryst med kartofler, sauce og jordbærsalat

Jeg har egentlig ikke den store erfaring med at tilberede and, men efter at have læst et par opskrifter kastede jeg mig ud i min egen version af andebryst, og det vist sig at blive meget vellykket. Så hvis du er til stærk og velkrydret and med sprød skind og en virkelig delikat og kraftig sauce, kan denne opskrift anbefales. Den er nok mest af alt efterårsmad, men den gik nu også fint an her i juni!

Det skal du bruge: (til 4 personer)

  • 3 stk. andebryst
  • 6 dl rødvin
  • 3 dl vand
  • saft af 3 appelsiner
  • skal af 2 appelsiner
  • 1 hel stang kanel
  • 6 hele stjerneanis
  • 4 fed hvidløg
  • 1 dl balsamico
  • 1 stor spsk brun farin
  • 2 hÃ¥ndfulde soltørrede tranebær
  • salt og peber

Til sovsen:

  • Ribsgele
  • Salt
  • Fløde
  • Kulør

Sådan gør du:
Gnid ænderne ind i salt og brun dem på en pande ved høj varme med skindsiden nedad i cirka 15 minutter. Imens tilberedes marinaden. Kom rødvin, vand og balsamico i en skål sammen med saften fra appelsinerne. Kom også de hakkede hvidløg og den revne skal fra appelsinerne i. Tilsæt kanel, stjerneanis, brun farin og soltørrede tranebær og tilsæt til sidst en god portion salt og peber. Rør det hele godt sammen.

Læg ænderne med skindsiden nedad i et stort fad og hæld marinaden ud over. Sæt fadet i ovnen ved 180 grader. Efter 30 minutter vendes ænderne, så skindsiden vender opad. Giv dem 1 time mere. Hvis væsken rundt om er ved at forsvinde, tilsæt lidt mere vand og vin.

Tag ænderne ud og pak dem godt ind i staniol. Imens tilberedes sovsen. Si marinaden, sÃ¥ alle tranebærene, kanel og stjerneanis ikke kommer med i sovsen. Tilsæt kulør og fjern det meste af det overskydende fedt. Tilsæt en god portion ribsgele, lidt salt og noget fløde – det hele efter smag og behag. Jævn sovsen til sidst.

Retten kan serveres med kartofter, og hvis det er sommer, passer en salat med grøn salat og jordbær vendt i fløde og balsamico godt til. Ellers vil den smagfulde salat her fra siden også egne sig godt.

2 Comments »

  1. inge said,

    juni 20th, 2007 at 14:45

    Den lyder rigtig lækker!
    Jeg har for længe siden forsøgt mig med at lave en hel and i ovnen med stjerneanis, og det giver en god stærk og markeret smag, mmmm. I det hele taget smager and bare rigtig godt.
    – glæder mig til at smage den 🙂

  2. Newyorkerbyheart said,

    juni 22nd, 2007 at 20:12

    Hejsa!

    Hvor ser det dog fantastisk ud!!!

    Jeg er en “foodie” som dig og jeg skimmer konstant nettet for opskrifter – jeg elsker madblogs og har selv en pÃ¥ http://www.newyorkerbyheart.blogspot.com

    Det er INTET sÃ¥ skønt som at læse om, spise, tale om og se pÃ¥: MAD 🙂

    Keep it up…

    Mange hilsner
    Newyorkerbyheart

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close