Funky frikadeller

Frikadeller

Gode gammeldags ‘mormor’-frikadeller er ikke at kimse af, men der er andre mÃ¥der at lave frikadeller pÃ¥. Jeg har sammensat en opskrift, som udfordrer de traditionelle smagsløg lidt, samtidig med at man fÃ¥r en klar fornemmelse af at være i gang med at spise en god, gedigen frikadelle. SÃ¥ hvis du lyst til at prøve at peppe frikadellerne lidt op, er dette en sjov, nem og anderledes opskrift.

Det skal du bruge:

  • 500 g Hakket kalve- og svinekød
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 2 spsk rasp eller en tyk skive franskbrød
  • Skal fra 1/2 citron
  • 1 hÃ¥ndfuld frisk basilikum
  • 1 tsk paprika eller chilipulver alt efter smag
  • 1/2 tsk allehÃ¥nde
  • 1 spsk sennep
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • Olivenolie
  • En god spsk salt

Fremgangsmåde:

Put rasp eller franskbrød i en skål. Hvis du vælger franskbrød, så hæld lidt kogende vand over og opløs brødet i det. Ellers kan du også med fordel hælde lidt kogende vand over raspen.

Kom det hakkede kød i og tilsæt æg og mel. Rør massen grundigt sammen. Hak eller riv løg og hvidløg fint. Hak også basilikum fint og riv citronskallen meget fint. Tilsæt læg, hvidløg, citron og basilikum sammen med de øvrige ingredienser og rør farsen til en fast, grødet masse. Stil den gerne i køleskab i en halv til en hel time og lad smagen sætte sig i kødet.

Lun olivenolien på en hed pande og form små eller store frikadeller alt efter smag. Lad dem stege cirka fem minutter på hver side.

Server f.eks. med nye kartofler og en salat af vandmelon, rødløg, feta og sorte oliven.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close