Banankage med snask

Banankage med snaskDen er overdÃ¥dig, overdreven og samtidig ret delikat denne kage. Normalt er jeg tilhænger af en klassisk banankage med store klumper chokolade og et tykt chokoladeovertræk, men denne kage er helt uden chokolade, og det klæder den faktisk, for den er helt i sig selv ret ekstravagant.Selve kagen er svampet og har en svag, men træfsikker smag af banan. Den tykke glasur giver den et frisk pift og lever virkelig op til ordsproget om at være ‘the icing of the cake’. Der er nok glasur til ogsÃ¥ at komme det pÃ¥ siderne, men jeg synes, det ser flottest ud, nÃ¥r det bare er pÃ¥ toppen. Valnødderne kan sagtens udskiftes med hasselnødder.Du skal bruge:

  • 150 gram smør
  • 3 1/2 dl sukker
  • 2 æg
  • 2 bananer
  • 1 1/2 dl valnødder (kan med fordel ristes let pÃ¥ en pande)
  • 4 1/2 dl mel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vanillesukker
  • 1 1/2 dl mælk

Til glasuren:

  • 100 gram smør
  • 4 dl flormelis
  • 3 – 4 spsk kaffefløde (eller citronsaft, hvis du foretrækker glasuren med et meget frisk pift)

Sådan gør du:Rør smør og sukker sammen. Tilsæt et æg af gangen og rør godt. Mos bananerne og tilsæt dem sammen med valnødderne. Rør rigtig godt i et par minutter. Bland de tørre ingredienser og kom dem i dejen skiftevis med mælken.Smør en 2-liters form og hold dejen i den. Bag den midt i ovnen ved 175 grader i en time, eller til den er gennembagt. Tag kagen ud og stil den køligt.Rør smørret til glasuren og arbejd det sammen med flormelisen og fløden/citronsaften. Smør glasuren ud på toppen af den afkølede kage.Banankage med snask

15 Comments »

  1. Malene said,

    september 11th, 2007 at 10:04

    Ummmm… Den ser lækker ud! Nu har vi jo fÃ¥et vores KitchenAid, sÃ¥ den kage skal vist snart afprøves 🙂

  2. Mette said,

    juli 9th, 2008 at 15:16

    Altså hvis den er lige så god som kanelsneglekagen (der er min ULTIMATIVE favorit), så skal den næsten prøves.

  3. Camilla said,

    juli 21st, 2008 at 17:07

    det er den bedste banankage nogensinde!

  4. jens said,

    december 23rd, 2008 at 10:38

    Jeg synes kagen ser go ud og smager godt.

  5. Godeliv said,

    januar 17th, 2009 at 21:42

    Mums Maria den ser rigtig god ud, jeg tror jeg vil prøve at lave den i morgen ! Jeg plejer altid bare at lave den her opskrift pÃ¥ banankage http://mange-gode-opskrifter.dk/banankage-bradepande.html men at dømme ud fra dine billeder sÃ¥ tror jeg godt den kunne blive min nye favorit. Prøv evt. min hvis du er lidt lækker sulten en dag 🙂

  6. Pia Jørgensen said,

    februar 3rd, 2009 at 7:59

    Havde lige 2 bananer dejlig kage 🙂

  7. Ian said,

    april 26th, 2011 at 21:07

    Kan sagtens tåle en extra banan, for i forhold til karolines banan kage mangler smagen lidt.

  8. Nanna said,

    juli 16th, 2011 at 14:59

    Har efterhÃ¥nden lavet kagen en del gange – den er hammergo´!!
    Dog har jeg erstattet ½ dl. mælk med fløde (nÃ¥r jeg har) – det giver et ekstra twist *MUMS*

  9. Nanna said,

    juli 16th, 2011 at 15:00

    – nÃ¥ ja, og tricket er at de to bananer skal være næsten sorte – dvs smidt ud for længe siden ;-D

  10. It’s going BANANAS | Lidenskab // Passion said,

    februar 10th, 2012 at 23:19

    […] by step banana cake! I got the recipe from this Danish site – now I’m not really a cake lover myself, but my neighboors loved it! It was a bit too sweet […]

  11. Bo said,

    februar 18th, 2012 at 16:47

    Vi er altid pÃ¥ jagt efter gode banankage opskrifter og har linket fra http://banankager.dk/ til din lækker opskrift – hÃ¥ber det er ok 🙂

  12. pål said,

    februar 26th, 2012 at 18:33

    jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaa

  13. Karina said,

    februar 10th, 2013 at 10:36

    Hejsa

    Mega god banankage siger jeg bare! 🙂 Jeg lavede den med rørsukker den ene gang, da jeg ikke havde alm sukker – det var ogs¨super lækkert! 🙂 .. og smed lidt chokolade i samtidigt. Mums

  14. Cecilie said,

    juli 6th, 2013 at 23:32

    Den bedste banan kage der er smagt !!

  15. Susie said,

    oktober 6th, 2013 at 8:57

    OMG! Det er den bedste banankage jeg nogensinde har smagt! Tak for opskriften 😛

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close