Pasta og thai-rejer i chili, ingefær og hvidvin

Thai rejer og pasta i chili og ingefær

Denne ret har tre absolutte forcer: den er hurtig at lave, den er smuk, og så smager den forjættende af eksotiske, thailandske himmelstrøg. Min version er til den stærke side, men hvis du er mere til det blide, kan du evt. halvere mængden af chili.

Du skal bruge: (til to sultne personer)

  • 500 gram frisk bÃ¥ndpasta
  • 500 gram tigerrejer
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 frisk rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk sød chilisauce
  • Saften fra 1 limefrugt
  • 1-2 dl hvidvin
  • 2 tsk brun farin
  • 1 hÃ¥ndfuld basilikum (gerne thai)
  • Rapsolie

Sådan gør du:

Hak chili, hvidløg og ingefær fint. Put rejerne i kogende vand, til de bliver røde (pil dem evt. – det foretrækker jeg, sÃ¥ de ikke har skal og haler, nÃ¥r de er i den færdige ret).
Varm olien på en hed pande og kom chili, hvidløg og ingefær på. Svits det i et par sekunder. Tilsæt farin og chilisauce. Tilsæt derefter rejer, hvidvin og limesaft. Læg gerne læg på panden og lad det simre i de to minutter, det tager at koge den friske pasta. Når pastaen er al dente, skal den bare med i panden. Smag til med salt og tilsæt til sidst basilikum.

3 Comments »

  1. Line said,

    juni 14th, 2013 at 18:47

    Den mest fantastiske “fredagsret” – Nem, hurtig og SUPER lækker!
    Altid et hit når vi har brugt det som gæstemad!

  2. Inge said,

    september 12th, 2013 at 21:00

    Smager faktisk rigtig godt.
    Synes der kom for meget væske ved når det er så meget hvidvin, men det smager til gengæld rigtig godt.
    Det er ogsÃ¥ en del varer som man har i et basis køkken – sÃ¥ thumps up.

  3. Links til inspirerende opskrifter | Søren Vinther Jensen said,

    februar 7th, 2014 at 11:20

    […] Pasta med thai rejer […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URL

Post a Comment

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close